Amandel croissants
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 croissants, 1 dag oud
- 40 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 50 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 50 gr amandelpoeder
- enkele druppels vanille extract
- enkele druppels amandel extract
- zeste van 1/2 citroen
- 5 gr bloem
- snuifje zout
- amandelschilfers
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Snij de croissants horizontaal door.
- Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg het ei, het amandelpoeder, de extracten, citroenzeste, bloem en zout toe en mix verder tot een luchtige mousse.
- Gebruik de helft van deze mousse om de onderste croissantdelen te besmeren. Zet de bovenkanten er weer op.
- Besmeer de bovenkanten van de croissants met de rest van de mousse.
- Bestrooi de bovenkanten met amandelschilfers.
- Leg de croissants op de bakplaat en bak ze 20 min in de oven.
- Laat de croissants 10 min afkoelen.
- Bestuif de croissants met bloemsuiker en dien meteen op.
Gebruik liever croissants van 1 dag oud, niet geglazuurd.
Een goed idee voor een zondagse brunch!
Reacties