Amandel croissants

Foto Cathy Van de Moortele
Voortaan hoef je je geen zorgen meer te maken in die overgebleven croissants van de zaterdagmorgen. Op zondag maak je er een nieuw, vers ontbijt mee. Ik zag dit recept passeren op de website van de Italiaanse Laura Vitale en we hebben ze uitgeprobeerd. Daar ze op mijn blog staan, wil zeggen dat ze goedbevonden zijn: heel krokant en bijzonder smaakvol.

Wat hebben we nodig:
  • 4 croissants, 1 dag oud
  • 40 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 50 gr amandelpoeder
  • enkele druppels vanille extract
  • enkele druppels amandel extract
  • zeste van 1/2 citroen
  • 5 gr bloem
  • snuifje zout
  • amandelschilfers
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Snij de croissants horizontaal door.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg het ei, het amandelpoeder, de extracten, citroenzeste, bloem en zout toe en mix verder tot een luchtige mousse.
  • Gebruik de helft van deze mousse om de onderste croissantdelen te besmeren. Zet de bovenkanten er weer op.
  • Besmeer de bovenkanten van de croissants met de rest van de mousse.
  • Bestrooi de bovenkanten met amandelschilfers.
  • Leg de croissants op de bakplaat en bak ze 20 min in de oven.
  • Laat de croissants 10 min afkoelen.
  • Bestuif de croissants met bloemsuiker en dien meteen op.
TIP:

Gebruik liever croissants van 1 dag oud, niet geglazuurd.
Een goed idee voor een zondagse brunch!

Reacties