Zijdezachte courgettesoep

Foto Cathy Van de Moortele
Het is weer courgetteseizoen. Van ons ene courgetteplantje hebben we toch al redelijk wat opbrengst gehad. Ik was ze even uit het oog verloren en de courgetten waren plots al veel groter dan ik dacht. Jonge courgetten worden hier steevast gebruikt om courgettenoodles van te maken, maar de grotere versies gaan de soep in.
Deze soep is romig zonder gebruik te maken van room. Hoe leuk is dat? Je kan de soep net voor het opdienen afwerken met een fijne julienne van courgette.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 1 grote courgette, gewassen en in stukken gesneden
  • 250 ml groentenbouillon, heet
  • 250 ml water, heet
  • courgette, in fijne julienne gesneden (vermijd de pitten)
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter met de olie warm worden in een grote pot.
  • Fruit de ui glazig met de look en kruid met peper en zout.
  • Voeg de courgette toe en laat ze even meefruiten.
  • Blus met bouillon en water.
  • Laat de soep garen tot de courgette heel zacht is.
  • Pureer de soep in 2x en breng ze terug over in de kookpot.
  • Laat de soep nog even opkoken.
  • Serveer de soep in kommen en werk af met julienne van courgette.
TIP:

Gebruik eens gele courgette ipv groene.

Reacties