Italië op je bord
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 gele paprika's
- 2 rode paprika's
- olie
- rucola, gewassen
- 2 burrata's, uitgelekt en in stukken getrokken
- zwarte olijventapenade
- groene pesto
- zoetzure rode ui
- zeste van 1/2 limoen
- 3 eetlepels olie
- sap van 1/2 limoen
- 1 eetlepel honing, vloeibaar
- Verwarm de grill voor.
- Halveer de paprika's en verwijder de pitjes en de membranen.
- Bestrijk de helften met olie en leg ze op een rooster op een bakplaat.
- Grill de paprika's tot het vel zwartgeblakerd is.
- Verwijder het vel en hak de paprika's grof.
- Neem twee grote borden. We gaan enkel de randen van de borden opmaken. Het middendeel blijft vrij. Zet daarom in het midden een omgekeerd kommetje, waarrond je de salade schikt.
- Maak een cirkel van rucola, paprika en burrata.
- Verdeel de tapenade en pesto over de burrata.
- Werk af met de rode ui.
- Strooi de limoenzeste over de burrata's.
- Haal voorzichtig het kommetje weg.
- Maak de vinaigrette van de olie, het limoensap en de honing.
- Druppel de vinaigrette over de salade en dien meteen op.
Je kan ook verse geitenkaas gebruiken ipv burrata's.
Reacties