Italië op je bord

Foto Cathy Van de Moortele
Ze hebben voor dit weekend mooi weer beloofd. Ik kijk er al naar uit en droom weg bij deze salade in de zon.

Wat hebben we nodig:
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill voor.
  • Halveer de paprika's en verwijder de pitjes en de membranen.
  • Bestrijk de helften met olie en leg ze op een rooster op een bakplaat.
  • Grill de paprika's tot het vel zwartgeblakerd is.
  • Verwijder het vel en hak de paprika's grof.
  • Neem twee grote borden. We gaan enkel de randen van de borden opmaken. Het middendeel blijft vrij. Zet daarom in het midden een omgekeerd kommetje, waarrond je de salade schikt.
  • Maak een cirkel van rucola, paprika en burrata.
  • Verdeel de tapenade en pesto over de burrata.
  • Werk af met de rode ui.
  • Strooi de limoenzeste over de burrata's.
  • Haal voorzichtig het kommetje weg.
  • Maak de vinaigrette van de olie, het limoensap en de honing.
  • Druppel de vinaigrette over de salade en dien meteen op.
TIP:

Je kan ook verse geitenkaas gebruiken ipv burrata's.

Reacties