Soep van koraallinzen en zoete aardappel
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 preiwit, schoongemaakt en in heel fijne ringen gesneden
- 3 teentjes look, gepeld en fijngesneden
- 1 bakje shii-take, in plakjes gesneden
- 900 ml groentebouillon, heet
- 600 ml water, heet
- 285 gr koraallinzen
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 laurierblad
- een 10-tal blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
- peper en zout
- 2 tortilla's
- Laat een beetje olie warm worden in grote kookpot.
- Fruit de preiringen met de look en de shii-take tot de prei zacht is.
- Overgiet met de bouillon en het water.
- Voeg de linzen, zoete aardappel en het laurierblad toe.
- Breng de soep aan de kook en laat ze dan op een zacht vuurtje, onafgedekt garen (tot de zoete aardappel gaar is).
- Gooi het laurierblad weg.
- Blender de soep tot ze fluweelzacht is. Giet deze mix terug in de pot en breng nog even aan de kook.
- Roer de basilicum door de soep en kruid met peper en zout.
- Verwarm de frietketel op 175°C. Snij de tortilla's in 4 en daarna in fijne reepjes. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op huishoudrol. Werk de soep af met de tortillareepjes en extra gesnipperde basilicum.
De linzen zorgen voor een mooie kleur. Ik koop deze linzen bij Delhaize.
Geen tortilla's op overschot? Serveer de soep dan met dikke sneden vers gebakken brood.
Reacties