Soep van koraallinzen en zoete aardappel

Foto Cathy Van de Moortele
Al dat lekkers samen in één kom: ik ben fan!

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 preiwit, schoongemaakt en in heel fijne ringen gesneden
  • 3 teentjes look, gepeld en fijngesneden
  • 1 bakje shii-take, in plakjes gesneden
  • 900 ml groentebouillon, heet
  • 600 ml water, heet
  • 285 gr koraallinzen
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • een 10-tal blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • 2 tortilla's
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een beetje olie warm worden in grote kookpot.
  • Fruit de preiringen met de look en de shii-take tot de prei zacht is.
  • Overgiet met de bouillon en het water.
  • Voeg de linzen, zoete aardappel en het laurierblad toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze dan op een zacht vuurtje, onafgedekt garen (tot de zoete aardappel gaar is).
  • Gooi het laurierblad weg.
  • Blender de soep tot ze fluweelzacht is. Giet deze mix terug in de pot en breng nog even aan de kook.
  • Roer de basilicum door de soep en kruid met peper en zout.
  • Verwarm de frietketel op 175°C. Snij de tortilla's in 4 en daarna in fijne reepjes. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op huishoudrol. Werk de soep af met de tortillareepjes en extra gesnipperde basilicum.
TIP:

De linzen zorgen voor een mooie kleur. Ik koop deze linzen bij Delhaize.
Geen tortilla's op overschot? Serveer de soep dan met dikke sneden vers gebakken brood.

Reacties