Broodje ham en kaas maar dan anders
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 dikke sneden maltinutbrood
- 50 gr Philadelphia roomkaas
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
- 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper en zout
- 2 plakken Flandrien jonge kaas, vers afgesneden
- 3 plakjes kalkoenfilet
- enkele plakjes rode ui, fijngesneden
- handvol jonge spinazie
- Maak de kruidenkaas door de Philadelphia te mengen met pijpajuintjes, sjalot, peterselie, peper en zout.
- Besmeer één zijde van elke snede brood met de kruidenkaas.
- Beleg de onderste snede brood met de kaas, die je er losjes op schikt.
- Beleg met plakjes kalkoen, los geschikt.
- Leg de plakjes ui op de kalkoen en werk af met spinazie.
- Leg de tweede snede brood met de kruidenkaas naar beneden, op de spinazie en druk aan.
- Steek een bamboe prikker in het brood en dien op.
Je kan uiteraard ook lekkere beenham gebruiken ipv kalkoenfilet.
Reacties