Broodje ham en kaas maar dan anders

Foto Cathy Van de Moortele
Eén van de meest verkocht broodjes in de broodjeszaak: ham en kaas. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt, met vers gebakken walnotenbrood (maltinut). Toppie!

Wat hebben we nodig:
  • 2 dikke sneden maltinutbrood
  • 50 gr Philadelphia roomkaas
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 2 plakken Flandrien jonge kaas, vers afgesneden
  • 3 plakjes kalkoenfilet
  • enkele plakjes rode ui, fijngesneden
  • handvol jonge spinazie
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de kruidenkaas door de Philadelphia te mengen met pijpajuintjes, sjalot, peterselie, peper en zout.
  • Besmeer één zijde van elke snede brood met de kruidenkaas.
  • Beleg de onderste snede brood met de kaas, die je er losjes op schikt.
  • Beleg met plakjes kalkoen, los geschikt.
  • Leg de plakjes ui op de kalkoen en werk af met spinazie.
  • Leg de tweede snede brood met de kruidenkaas naar beneden, op de spinazie en druk aan.
  • Steek een bamboe prikker in het brood en dien op.
TIP:

Je kan uiteraard ook lekkere beenham gebruiken ipv kalkoenfilet.

Reacties