Aardbeien in een glaasje
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 bakje aardbeien, ontkroond
- 1 eetlepel fijne griessuiker
- 200 ml slagroom 40%
- merg van 1 vanillestokje
- 1 eetlepel bloemsuiker
- fondantchocolade, gekoeld
- Snij de aardbeien in niet al te kleine stukjes. Spoel ze kort in een vergietje.
- Doe de aardbeien in een kom en strooi er de griessuiker over. Dek af en laat de aardbeien 30 min trekken in de koelkast.
- Klop de slagroom half op.
- Voeg het vanillemerg en de bloemsuiker toe en klop verder op tot mayonaisedikte.
- Verdeel de helft van de aardbeien over 4 mooie glaasjes.
- Doe de slagroom in een spuitzak met brede, gekartelde spuitmond.
- Spuit een mooie toef slagroom op de aardbeien en schik de resterende aardbeien voorzichtig rond de slagroom.
- Rasp wat koude chocolade over de slagroom met een julienneschiller.
De aardbeien en de slagroom kan je op voorhand klaarmaken. Stel het dessert pas samen op het moment dat je het wilt serveren.
Gooi de leeggeschraapte vanillestok niet weg, maar leg hem in een gesloten bokaal met suiker. Op die manier maak je zelf goedkoop vanillesuiker. Stop er steeds nieuwe stokken bij en blijf aanvullen met nieuwe suiker. De vanillesuiker wordt steeds beter.
Reacties