Cheesecake brownies

Foto Cathy Van de Moortele
Waarom de twee niet combineren als je niet kan kiezen? Soms heb je van die momenten waarop je zin hebt in het ene maar ook in het andere en dat kan heel erg frustreren. Dat moet zo'n moment geweest zijn, waarop dit recept gecreƫerd werd. Gelukkig heb ik altijd een ruime voorraad aan producten in huis en hoef ik niet te panikeren of last minute naar de winkel te hollen.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr Philadelphia roomkaas
  • 55 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 175 gr chocolate chips
  • 50 gr boter
  • 175 gr Callebaut fondant callets
  • 55 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • 90 gr patisseriebloem
  • een snuifje bakpoeder
  • een snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante vorm in met wat vloeibare Solo.
  • Mix de roomkaas romig met de suiker en het ei. Spatel de chocolate chips door de roomkaas en zet aan de kant.
  • Smelt de boter met de callets in de microgolf op laag wattage of op het fornuis als je een functie hebt om chocolade te smelten.
  • Meng de gesmolten chocolade met de suiker en de eieren en klop goed op.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven dit mengsel en spatel door.
  • Giet de helft van het chocolademengsel in de bakvorm.
  • Schep de cheesecakevulling op de chocolade en verdeel de rest van de chocolademix boven de cheesecakevulling.
  • Met de tip van een mes maak je draaibewegingen in het beslag om een marmereffect te krijgen.
  • Bak de cheesecake brownie 25 - 30 min of tot hij rimpelig wordt van boven en wegtrekt van de randen.
  • Laat de cheesecake brownie volledig afkoelen. Zorg dat de randjes mooi vrij zijn. Stort de brownie op een snijplank en snij hem in 9 gelijke vierkanten.
  • Bewaar de brownie in een Tupperware doos in de koelkast.
TIP:

De callets van Callebaut zijn ideaal als je gesmolten chocolade nodig hebt in een recept.
Brownies mogen niet droog zijn. De binnenkant moet vochtig zijn. Laat ze dan ook niet langer bakken dan nodig.

Reacties