Zoete aardappellasagne

Foto Cathy Van de Moortele
Zoete aardappelen houden een beetje het midden tussen een gewone aardappel en worteltjes. Ik vind ze wel lekker en heb ze meestal ook in de aardappelbak liggen. Ze zien er niet zo mooi uit, met die rimpelige schil, maar eenmaal bereid worden ze fel oranje en smaken ze heerlijk. Ze bewaren ook lang als je ze koel en donker legt.
Deze lasagne is een vegetarisch gerecht. De cottage cheese geeft er een extra toets aan en uiteraard maak ik ook hier weer gebruik van mijn marinarasaus, gewoon omdat die zo lekker is.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 recept marinarasaus, warm
  • 8 vellen lasagne
  • 3 zoete aardappelen, geschild
  • 250 gr verse, jonge spinazie, gewassen
  • 400 gr cottage cheese (hüttenkäse)
  • peper en zout
  • 3/4 pak mozzarella cucina, in plakjes gesneden
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olie.
  • Verdeel een bodempje marinarasaus over de bodem.
  • Leg 4 vellen lasagne op de saus. Ze mogen een beetje overlappen.
  • Schaaf dunne plakjes van de zoete aardappelen. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline op stand 3.
  • Leg de helft van de plakjes aardappel op de lasagneblaadjes.
  • Verdeel de cottage cheese over de zoete aardappel. Kruid flink met peper en zout.
  • Verdeel de helft van de spinazie over de cottage cheese en lepel er flink wat marinarasaus over.
  • Leg de 4 resterende vellen lasagne over de saus, bedek met de rest van de plakjes aardappel, spinazie en marinarasaus.
  • Schik de plakjes mozzarella op de saus. Dek af met aluminiumfolie.
  • Schuif de lasagne 45 min in de oven.
  • Laat de lasagne 15 min afgedekt staan.
  • Rasp nog wat verse Parmezaanse kaas over de lasagne en serveer.
TIP:

Serveer met een groene salade.
Door de lasagne nog 15 min te laten rusten, stijft de lasagne beter op en is hij makkelijker te snijden.
Is je marinarasaus koud? Dan zal de ovenduur moeten verlengd worden.

Reacties