Woknoodles met kip

Foto Cathy Van de Moortele
Deze noodles met kip en sojascheuten doen het zeer goed samen. Snel klaar, makkelijk en smakelijk. Wat wil je nog meer? Het pannetje met kleurrijke groentjes? Dat dacht ik ook.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 70 gr maïzena
  • olie
  • 250 gr sperciebonen, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • peper en zout
  • 250 gr woknoodles, gekookt
  • 250 gr sojascheuten
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 15 gr kristalsuiker
  • 1 stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
  • enkele druppels sambal oelek
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de frituurpan op 180°C. Verwijder het mandje.
  • Doe de kippenreepjes in een kom en meng ze met de lookplakjes. 
  • Bestuif de met de maïzena.
  • Frituur het vlees in delen krokant en goudbruin. Schep de kippenblokjes uit de olie en laat ze uitdruppen op keukenpapier.
  • Verhit ondertussen een pan en voorzie ze van wat olie.
  • Voeg de gesneden boontjes toe en laat ze 5 min garen.
  • Voeg de paprikareepjes toe en laat ze 15 min meegaren. Jij kiest zelf hoe knapperig jij je groentjes wilt.
  • Strooi de pijpajuintjes over de groenten en kruid met peper en zout.
  • Kook de noodles gaar in ruim, gezouten water. Giet ze af.
  • Maak de saus: meng de oestersaus met de sojasaus, de suiker, gember en sambal. Verwarm de saus in een wok.
  • Roer de sojascheuten door de noodles en de kip in de saus.
  • Strooi de pijpajuintjes over de noodles en dien op met de groentjes uit de andere pan.
TIP:

Maak dit gerecht niet op voorhand. Het is snel klaar en lekkerder als je het meteen op tafel zet.

Reacties