Spinazieravioli met champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Het vergt wat tijd om zelf ravioli te maken, maar eens je ze in je vriezer hebt, tover je heel snel een unieke maaltijd op tafel. Deze ravioli waren gevuld met spinazie en ricotta. Geserveerd met een mengeling van champignons, was dit een lichte en lekkere maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 2 l groentenbouillon
  • ravioli met spinazie en ricotta
  • olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje oesterzwammen, in repen gesneden
  • 1/2 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1/2 bakje Parijse champignons, in plakjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 200 ml culinaire room
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Breng de bouillon aan de kook. 
  • Kook de ravioli gaar.
  • Laat wat olie warm worden in een grote antikleefpan.
  • Fruit de sjalotsnippertjes glazig. Voeg de look toe en laat hem even meefruiten.
  • Bak de champignons krokant en kruid ze met peper en zout.
  • Laat de ravioli uitlekken en meng ze voorzichtig door de champignons.
  • Werk af met de culinaire room.
  • Strooi de pijpajuintjes over de ravioli en dien op.
  • Voorzie je tafelgasten van Parmezaanse kaas, die ze zelf naar believen kunnen doseren.
TIP:

Culinaire room zorgt ervoor dat je saus niet schift. Je kan ook sojaroom gebruiken.


Reacties