Konijn in rode wijn
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- boerenboter
- 1 konijn, gescheiden (met kop, lever, nieren)
- 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- enkele takjes thijm
- 375 ml rode wijn
- peper en zout
- 375 ml kippenbouillon, heet
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 gr champignons, in plakken gesneden
- bruine maïzena
- 1 blik druiven op sap, uitgelekt
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Laat wat olie en boter warm worden in een grote, zware pot, type Le Creuset.
- Kleur het konijn aan alle kanten en haal het uit de pan.
- Fruit het spek aan met de ui, wortel en selder.
- Roer de tomatenpuree erdoor.
- Strooi de kruiden over de uien en blus met de wijn.
- Kruid het konijn met peper en zout en leg het weer in de pan.
- Overgiet met de hete bouillon.
- Giet de tomatenblokjes erbij, verdeel de champignons over het vlees en zet het deksel op de pot.
- Zet het konijn in de oven en laat het zachtjes garen tot het vlees net van de botjes valt.
- Schep het vlees en de groentjes uit de saus en hou het warm.
- Zet de Creuset op het vuur op volle kracht en dik de saus in met bruine maïzena.
- Voeg het konijn en de groenten weer toe en doe er ook de druiven bij.
Serveer met kroketjes, kasteelaardappeltjes of krieltjes.
Reacties