Varkenswangetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 12 varkenswangen
- peper en zout
- 2 uien, gepeld en in grove brunoise gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in plakjes gesneden
- 2 selderstengels, in maantjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- enkele takjes thijm
- peper en zout
- 450 ml Piedboeuf donker
- 300 ml kalfsfond
- bruine maïzena
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Laat wat vetstof heet worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Bak de varkenswangen bruin aan beide zijden. Doe dit in verschillende keren, zodat ze mooi kleuren en niet stoven.
- Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.
- Fruit de groentjes aan. Voeg wat extra vetstof toe als het nodig is.
- Kruid met laurier en thijm, peper en zout.
- Voeg het vlees weer toe.
- Overgiet met het bier en de fond en breng aan de kook.
- Zet het deksel op de pot en laat de wangetjes ongeveer 3u garen in de oven.
- Haal het vlees uit de pan. Gooi de thijm en laurier weg.
- Laat de saus goed warm worden en dik in met bruine maïzena.
Lekker met peertjes en kroketjes.
Je kan opteren om de saus te mixen, maar ik vind het wel leuk als er nog wat groentjes terug te vinden zijn.
Reacties