Bosbessen chocolate chip koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had niet voldoende chocolate chips voor de koekjes die ik wou bakken, maar wel nog een bakje bosbessen in de koelkast. Zou ik?

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 125 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
  • 100 mini chocolate chips
  • 100 gr bosbessen
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter op met de 2 soorten suiker. Ik gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
  • Voeg het ei en de vanille toe en klop verder op.
  • Zeef de bloem en het zout boven het deeg en spatel het erdoor.
  • Spatel de chocolate chips en de bosbessen door het deeg.
  • Zet het deeg afgedekt 15 min in de koelkast.
  • Maak een balk van het deeg en rol de balk in plastic folie.
  • Leg het deeg 30 min in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de folie en snij het deeg in dunne, rechthoekige plakjes van 0.6 cm.
  • De koekjes lopen uit, dus voorzie voldoende ruimte.
  • Reken 10 - 12 min voor koekjes met een krokant, gouden randje.
  • Check de onderkant van de koekjes. Ze moeten mooi goudbruin zijn onderaan. Zijn ze nog te licht en te zacht, laat ze dan nog wat langer in de oven.
  • Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en breng ze dan over op een taartrooster om volledig af te koelen.
TIP:

Je kan ook bevroren bosbessen gebruiken.
Ook lekker met bevroren frambozen en witte chocolade. Hak de witte chocolade en leg ze even in de vriezer.
Liever ronde koekjes? Draai dan balletjes ter grootte van een walnoot en druk die iets platter voor je ze op de bakplaat legt.

Reacties