Muffins basisrecept

Foto Cathy Van de Moortele
Als er kinderen op bezoek zijn, wordt er altijd gebakken: brood, koekjes, cake, cupcakes,... Ze vinden het allemaal leuk om te doen en ze ontdekken welke ingrediënten in hun cake en koekjes gaan. Leren, spelen en eten, allemaal op eenzelfde dag. De blije gezichtjes spreken boekdelen...
Lothar, 12 muffins waren niet genoeg voor jou. Een tweede lading was klaar voor de eerste lading uit de oven kwam. En wees gerust dat je gesmuld hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 145 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • enkele druppels vanille extract
  • 300 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet 12 papieren muffinvormpjes in muffinpannen.
  • Klop de boter met de eieren, melk en vanille.
  • Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en het zout in een andere kom.
  • Spatel beide door elkaar tot het beslag net gemengd is. Let op dat je niet overmixt, anders krijg je taaie muffins.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffinsvormpjes (ze mogen 2/3 gevuld zijn).
  • Strooi wat hittebestendige suiker over elke muffin.
  • Bak de muffins 15 - 20 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins volledig afkoelen op een taartrooster. 
TIP:

Laat wat chocolade smelten au bain marie en breng ze over in een spuitzakje. Spuit fijne streepjes chocolade over de afgekoelde muffins en bestrooi ze dan met pareltjes.
Eens het beslag gemengd is, kan je er nog chocolate chips ondermengen.

Reacties