Steak burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Hou je heel erg veel van steak? Zoveel dat er voor jou geen frietjes bij hoeven? Dan is deze salade wat je zoekt. Gecombineerd met burrata en warme tomaatjes en die heerlijke textuur van avocado... meer is er niet nodig.

Wat hebben we nodig:
  • 1 steak
  • peper van de molen
  • Camargue zout
  • stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
  • teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • geklaarde boter
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 Romeinse sla, in stukken gescheurd
  • 1/2 burrata, in stukken gescheurd
  • 1/2 avocado, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 1/8 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • sesamolie
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
  • dressing naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de steak 15 min op kamertemperatuur liggen voor je hem bakt.
  • Kruid de steak aan beide zijden met peper en zout.
  • Strooi de gember en de looksnippers op de steak en duw wat aan met je vingers.
  • Verhit een zware, gietijzeren pan en laat er wat geklaarde boter in smelten.
  • Leg de kant die niet gekruid is, in de pan.
  • Bak de steak 3 min aan de ene kant en 2 min aan de andere kant.
  • Haal de steak uit de pan en laat hem 10 min rusten onder folie.
  • Bak de gehalveerde tomaatjes kort in het bakvet van de steak.
  • Snij de steak in plakken.
  • Doe de sla in een kom. 
  • Meng met de rode ui en de dressing naar keuze.
  • Werk af met de stukken burrata, avocado, warme kerstomaatjes en plakjes steak.
  • Druppel wat sesamolie over de steak en als je nog wat gember en look over hebt, mag je die ook over de salade strooien.
TIP:

Caesar dressing doet het heel goed bij deze salade.
Kies een goede steak, eerste keuze of ga voor filet pure.
Nog nooit burrata gegeten? Je keert niet meer terug naar de gewone mozzarella, als je deze versie geproefd hebt.
Geklaarde boter kan je kopen in de supermarkt. Ideaal voor het bakken van een sappige steak, omdat geklaarde boter beter bestand is tegen hoge temperaturen en aldus minder snel verbrandt.

Reacties