Cheesecake met aardbeien
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter
- bloem
- 60 gr boter
- 100 gr patisseriebloem
- 3 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 65 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 100 ml melk
- 30 gr Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 gr gelatinepoeder
- 30 ml water, koud
- 230 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
- 200 ml slagroom
- 125 gr bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd
- 24 gr taartgelei (2 zakjes Dr Oetker Taartina helder)
- enkele druppels rode voedingskleurstof (facultatief)
- 400 ml water
- 60 gr fijne griessuiker
- enkele blaadjes munt
- We maken eerst de biscuit.
- Vet een grote ronde springvorm (26 cm doorsnede) in met boter. Bestuif de vorm met bloem en klop overtollige bloem weg.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en laat ze afkoelen.
- Meng de patisseriebloem met het bakpoeder, het zout en de griessuiker.
- Klop de boter op lage snelheid.
- Voeg het ei en de melk toe.
- Klop de yoghurt en de vanillesuiker op met het beslag.
- Spatel de bloem door het beslag en mix kort.
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak de biscuit 15 min of tot hij licht gekleurd en gaar is.
- Haal de biscuit uit de oven en laat hem 10 min in de vorm afkoelen.
- Verwijder de ring en de onderkant.
- Laat de biscuit volledig afkoelen op een taartrooster. Was de ring af en vet hem opnieuw in met wat boter.
- Los het gelatinepoeder op in het water.
- Verwarm de gelatine au bain marie en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de Philadelphia kort.
- Voeg de room toe en klop nogmaals op.
- Voeg de bloemsuiker en de vanillesuiker toe en klop nogmaals op.
- Spatel de opgeloste gelatine door het kaasmengsel.
- Zet de biscuit op een taartschotel en zet de ring weer rond de biscuit.
- Giet de kaasvulling op de biscuit. Laat de vulling 30 min opstijven in de koelkast.
- Schik de aardbeien in een cirkel op de vulling. Blijf weg van de randjes, zodat je een mooie gelatinelaag kan laten zien.
- Vul de cirkel op met de rest van de aardbeien. Ze mogen in laagjes gestapeld worden.
- Maak de taartgelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de gelei rood met voedingskleurstof als je dat leuk vindt. Voeg ook de suiker toe aan het warme water.
- Giet de afgekoelde gelei over de aardbeien. Versier met blaadjes munt.
- Dek af en laat de cheesecake overnacht in de koelkast staan.
- Verwijder de springvormring.
- Snij mooie punten van de taart en dien meteen op.
Bewaar de cheesecake in de koelkast.
Reacties