Cheesecake met aardbeien

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is gewoon zalig. Ik zal er dan ook niets meer over verklappen.

Wat hebben we nodig:
  • boter
  • bloem
  • 60 gr boter
  • 100 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 65 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 30 gr Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gr gelatinepoeder
  • 30 ml water, koud
  • 230 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd
  • 24 gr taartgelei (2 zakjes Dr Oetker Taartina helder)
  • enkele druppels rode voedingskleurstof (facultatief)
  • 400 ml water
  • 60 gr fijne griessuiker
  • enkele blaadjes munt
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de biscuit. 
  • Vet een grote ronde springvorm (26 cm doorsnede) in met boter. Bestuif de vorm met bloem en klop overtollige bloem weg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter en laat ze afkoelen.
  • Meng de patisseriebloem met het bakpoeder, het zout en de griessuiker.
  • Klop de boter op lage snelheid. 
  • Voeg het ei en de melk toe.
  • Klop de yoghurt en de vanillesuiker op met het beslag.
  • Spatel de bloem door het beslag en mix kort.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de biscuit 15 min of tot hij licht gekleurd en gaar is.
  • Haal de biscuit uit de oven en laat hem 10 min in de vorm afkoelen.
  • Verwijder de ring en de onderkant.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen op een taartrooster. Was de ring af en vet hem opnieuw in met wat boter.
  • Los het gelatinepoeder op in het water.
  • Verwarm de gelatine au bain marie en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de Philadelphia kort.
  • Voeg de room toe en klop nogmaals op.
  • Voeg de bloemsuiker en de vanillesuiker toe en klop nogmaals op.
  • Spatel de opgeloste gelatine door het kaasmengsel.
  • Zet de biscuit op een taartschotel en zet de ring weer rond de biscuit.
  • Giet de kaasvulling op de biscuit. Laat de vulling 30 min opstijven in de koelkast.
  • Schik de aardbeien in een cirkel op de vulling. Blijf weg van de randjes, zodat je een mooie gelatinelaag kan laten zien.
  • Vul de cirkel op met de rest van de aardbeien. Ze mogen in laagjes gestapeld worden.
  • Maak de taartgelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de gelei rood met voedingskleurstof als je dat leuk vindt. Voeg ook de suiker toe aan het warme water.
  • Giet de afgekoelde gelei over de aardbeien. Versier met blaadjes munt.
  • Dek af en laat de cheesecake overnacht in de koelkast staan.
  • Verwijder de springvormring.
  • Snij mooie punten van de taart en dien meteen op.
TIP:

Bewaar de cheesecake in de koelkast.

Reacties