Salade rosbief met geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Een salade hoeft niet altijd te bestaan uit kropsla. Rauwe spinazie is superlekker. Kies voor jonge spinazie, dan hoef je de steeltjes niet te verwijderen.

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr jonge spinazie, gewassen
  • 3 plakjes verse geitenkaas
  • 3 plakjes gebakken rosbief
  • een handvol walnoten
  • boter
  • 1/2 Royal Gala appel, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • peper en zout

Hoe gaan we te werk:

  • Schik de spinazie in een mooie kom.
  • Verdeel de geitenkaas en de rosbief over de salade en strooi er de noten over.
  • Laat wat boter smelten in een antikleefpannetje.
  • Snij de appel in blokjes en bak ze op in de boter.
  • Kruid de appeltjes met peper van de molen.
  • Strooi de appelblokjes over de salade.
  • Maak de dressing: meng de olie met de azijn, honing, mosterd en het sjalotje. Kruid met peper en zout.
  • Druppel de dressing over de salade en dien op.

TIP:

Wil je de salade meenemen naar je werk? Verpak de dressing dan apart.

Reacties