Salade rosbief met geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr jonge spinazie, gewassen
- 3 plakjes verse geitenkaas
- 3 plakjes gebakken rosbief
- een handvol walnoten
- boter
- 1/2 Royal Gala appel, geschild en van het klokhuis ontdaan
- peper
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
- peper en zout
Hoe gaan we te werk:
- Schik de spinazie in een mooie kom.
- Verdeel de geitenkaas en de rosbief over de salade en strooi er de noten over.
- Laat wat boter smelten in een antikleefpannetje.
- Snij de appel in blokjes en bak ze op in de boter.
- Kruid de appeltjes met peper van de molen.
- Strooi de appelblokjes over de salade.
- Maak de dressing: meng de olie met de azijn, honing, mosterd en het sjalotje. Kruid met peper en zout.
- Druppel de dressing over de salade en dien op.
TIP:
Wil je de salade meenemen naar je werk? Verpak de dressing dan apart.
Reacties