Courgetten gevuld met puree en gehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe eenvoudig kan het soms zijn... Dit gerecht kan je op voorhand maken en in de oven schuiven wanneer je er klaar voor bent. Haal de zon in huis met dit authentieke, Italiaanse recept.

Wat hebben we nodig:
  • 3 jonge courgetten, gehalveerd
  • peper en zout
  • olie
  • 500 gr aardappelen, gekookt in de pel
  • 200 gr gemengd gehakt, rul gebakken
  • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • mozzarella cucina
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Haal het binnenste uit de courgetten met een meloenlepel en gebruik dat vruchtvlees later als je soep maakt.
  • Kruid de binnenkanten van de courgette met peper en zout en bestrijk ze met olie.
  • Verwijder de schilletjes van de aardappelen en duw ze door de pureeknijper.
  • Meng de puree met het gehakt, de kaas, het ei en de pijpajuintjes. Kruid met peper en zout.
  • Leg de courgettehelften in een ovenschaal.
  • Vul de courgettes op met deze aardappelbereiding. Je hebt zo'n 100 gr vulling per courgettehelft nodig.
  • Rasp mozzarella cucina naar smaak boven de courgetten.
  • Zet de courgettes 20 min in de oven tot de puree mooi goudbruin gekleurd is.
TIP:

Gebruik geen te dikke courgetten, maar ga voor de jonge versie.
Mozzarella cucina is bedoeld voor warme bereidingen zoals gratins, pizza's, ovenschotels, .. De bollen mozzarella die je normaal koopt, gebruik je in salades.
Serveer de courgetten met marinarasaus.

Reacties