Kaastortellini met tomaat en basilicum

Foto Cathy Van de Moortele
Het was veel te lang geleden dat ik nog eens kaastortellini gemaakt had. Bij het opstellen van mijn weekmenu, kwamen ze in mijn gedachten en voilà: dit recept is gewoon zo eenvoudig (als je kaastortellini kant en klaar koopt, maar dat doe ik niet) en smaakvol, dat ik het gewoon wat vaker op het menu zal zetten. Maakt niet uit als je er teveel gemaakt hebt: de volgende dag kan je gewoon je lunch meenemen naar het werk.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr kaastortellini
  • olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje bruine champignons, in plakjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 handvol basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de kaastortellini gaar in ruim, gezouten water.
  • Verhit wat olie in een grote antikleefpan.
  • Fruit de sjalotsnippertjes aan.
  • Voeg de champignons toe.
  • Bak de champignons krokant.
  • Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met basilicum, look, peper van de molen en zout.
  • Meng de tortellini door de saus en werk af met de kaas.
TIP:

Voorzie extra Parmezaanse kaas aan tafel.
Maak zelf je kaastortellini en vries ze in. Zo heb je snel een lekkere maaltijd. Je kan de tortellini bevroren in het kokende water gooien.
Wil je er toch liever vlees bij? Snij dan wat rauwe ham in flinterdunne reepjes en roer ze op het einde door het gerecht.

Reacties