Salade van wilde perzik en burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Burrata is een Italiaanse soort mozzarella kaas, met een romige, zachte binnenkant. Kaas om met je ogen dicht van te genieten. De ideale begeleider in dit gerecht.
Wat hebben we nodig:
- wilde perziken, gehalveerd
- mini trostomaatjes, gehalveerd
- neutrale olie
- balsamico
- vloeibare honing
- Camargue zout
- peper van de molen
- 1/2 burrata per persoon
- verse basilicum
- Leg de grill aan.
- Bestrijk de perzikpartjes en de tomaatjes met wat olie. Kruid ze met verse thijm, peper en zout en laat ze mooi kleuren onder de grill.
- Verdeel de tomaatjes en perziken over mooie kommen.
- Maak een dressing van 3 koffielepels olie, 1 koffielepel balsamico en 1 koffielepel honing. Kruid met Camargue zout en peper van de molen.
- Scheur de burrata open boven de salade en werk af met verse basilicum en dressing.
Burrata vind je nu ook in de betere supermarkten.
Reacties