Rode bonen en quinoa salade met basilicumpesto
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- de blaadjes van 1 potje verse basilicum
- 25 gr Parmezaanse kaas, in stukken gesneden
- 30 ml citroensap
- 30 ml olie
- 1 teen look, gepeld en in stukken gesneden
- peper en zout
- 1 blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1/2 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 100 gr quinoa, gekookt en afgekoeld
- 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en droog gedept
- Maak de pesto: blender de basilicum met de Parmezaanse kaas, het citroensap, de olie en de look.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de bonen met de paprikablokjes, tomaat, pijpajuin, quinoa.
- Verrijk deze salade met pesto naar smaak.
- Verdeel de spinazie over 2 mooie kommen en schep de salade erop.
Je kan de spinazie ook vervangen door raketsla of Romeinse sla.
Reacties