Rode bonen en quinoa salade met basilicumpesto

Foto Cathy Van de Moortele
Lekker en gezond en boordevol kleur en smaak. Wat wil je nog meer?

Wat hebben we nodig:
  • de blaadjes van 1 potje verse basilicum
  • 25 gr Parmezaanse kaas, in stukken gesneden
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml olie
  • 1 teen look, gepeld en in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1/2 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 100 gr quinoa, gekookt en afgekoeld
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en droog gedept
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pesto: blender de basilicum met de Parmezaanse kaas, het citroensap, de olie en de look.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de bonen met de paprikablokjes, tomaat, pijpajuin, quinoa. 
  • Verrijk deze salade met pesto naar smaak.
  • Verdeel de spinazie over 2 mooie kommen en schep de salade erop.
TIP:

Je kan de spinazie ook vervangen door raketsla of Romeinse sla.

Reacties