Aardappelsalade van krieltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Een volledig zakje krieltjes van 1 kg, een paar hardgekookte eieren en je bent al goed op weg om deze heerlijke aardappelsalade te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg krieltjes, gewassen
  • 3 eieren, hardgekookt, gepeld en in blokjes gesneden
  • 10 langwerpige kerstomaatjes, in stukjes gesneden
  • 120 gr zure room
  • 120 gr mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • enkele druppeltjes Natrena zoetstof (of 1 eetlepel suiker)
  • peper en zout
  • snuifje selderijzout
  • snuifje lookpoeder
  • snuifje paprikapoeder
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappeltjes gaar in licht, gezouten water.
  • Laat ze afkoelen, verwijder het velletje en snij ze dan in blokjes.
  • Meng de aardappelblokjes met de eieren en de tomaatjes.
  • Maak de dressing: meng de zure room met de mayonaise, mosterd, azijn en zoetstof.
  • Kruid de dressing met peper en zout, selderijzout, lookpoeder en paprikapoeder.
  • Meng de dressing met de aardappelsalade.
  • Leg het spek op een dubbel vel keukenpapier en verwarm het per minuutje in de microgolf tot het spek mooi krokant is. Verkruimel het spek na afkoeling.
  • Werk af met pijpajuintjes en spek.
TIP:

Maak de aardappelsalade gerust een dag op voorhand. Ook de aardappeltjes en eieren kan je daags voordien al koken.
Als je net als ik, teveel dressing hebt, dan heb je vast al enkele krieltjes zo opgegeten....

Reacties