Brownies met praliné

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan echt geen "nee, dank u" zeggen als je een echte, malse brownie op je bordje krijgt. Deze goddelijke chocoladebron zal je instant voldoening geven. Doe je ogen dicht en geniet. Maar dat deed je vast al...

Wat hebben we nodig:
  • 3 eieren
  • 250 gr fijne griessuiker
  • 185 gr donkere chocoladecallets van Callebaut
  • 185 gr boerenboter
  • 50 gr hazelnootpraliné
  • 85 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 40 gr pure cacao, gezeefd
  • 50 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 50 gr melkchocolade, in stukjes gehakt
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bekleed een vierkante vorm van 20x20cm met bakpapier.
  • Klop de 3 eieren schuimig met de suiker, tot je een dikke massa bekomt.
  • Laat ondertussen de callets au bain marie smelten met de hazelnootpraliné.
  • Zeef de bloem nogmaals samen met de cacao boven de eiermassa en spatel die voorzichtig door.
  • Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
  • Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij de eiermassa en spatel die er door.
  • Laat nog even afkoelen en spatel dan de stukjes chocolade door het beslag.
  • Stort het beslag in de vorm.
  • Bak de brownies 25 min.
  • Laat de brownies helemaal afkoelen in de pan.
  • Haal de brownies uit de pan en snij ze in vierkanten.
  • Bestuif met bloemsuiker.
TIP:

Gebruik je een conventionele oven? Zet die dan op 180°C.
De hazelnootpraliné koop ik bij het Gentse bakkershuis. Ik doe ook wel eens een lepel van deze praliné bij mijn zelfgemaakte choco, voor een hazelnootversie.
Het is belangrijk de bloem/cacao 2x te zeven, zodat er geen klontertjes in het beslag zitten.
Mix niet te lang. Het beslag moet net gemengd zijn, niet overmixt.
Je kan de stukjes chocolade ook vervangen door evenveel gehakte noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten, ..).
Zorg dat je chocolade voldoende afgekoeld is voor je de stukjes witte chocolade en melkchocolade er door mengt, zodat er na het bakken nog stukjes chocolade terug te vinden zijn.
Brownies moeten nog een beetje moelleux zijn vanbinnen. Als je brownies droog zijn, dan heb je ze te lang in de oven laten staan.
Heb je geen hazelnootpraliné? Vervang hem dan door Nutella.

Reacties