BBQ my style
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 bakje aardbeien, ontkroond en in 4 gesneden
- 2 eetlepels fijne griessuiker
- 1 pompelmoes, gehalveerd en ontpit
- 1 aubergine, horizontaal doorgesneden
- 2 puntpaprika's
- olie
- oregano
- 1 wilde perzik, horizontaal doorgesneden
- 1/2 halloumi, in plakjes gesneden
- verse munt, fijngesnipperd
- Verwarm de grill op hoge warmte.
- Spoel de aardbeien kort. Doe ze in een kom met 1 lepel suiker en zet ze met deksel in de koelkast.
- Zet de pompelmoeshelften op een bakplaat.
- Leg de aubergine met het vel naar boven op de bakplaat.
- Leg de puntpaprika's op de bakplaat.
- Bestrijk de pompelmoeshelften, aubergine en paprika's lichtjes met olie.
- Kruid met oregano.
- Leg de perzikhelften op de bakplaat en bestrooi ze met de rest van de suiker.
- Schuif de bakplaat onder de grill en laat alles mooi kleuren. De paprika's moeten zwart blakeren.
- Draai het fruit (pompelmoes niet) en de groenten 1x om en olie opnieuw in.
- Draai de aubergine om en snij het vruchtvlees kruiselings in met een scherp mesje. Druppel wat extra olie over het vruchtvlees en kruid met oregano.
- Haal de paprika's van de bakplaat en trek het velletje eraf met een scherp mesje.
- Snij de paprika's overlangs door en verwijder de pitjes. Vouw de paprika's open en vul ze met halloumi. Bestrijk opnieuw met wat olie.
- Zet de paprika's weer onder de grill tot de kaas mooi gekleurd is en de aubergine gaar is.
- Schik alles mooi op een groot bord, werk af met de gemarineerde aardbeien en geniet!
Lekker als tapas bij het aperitief!
Reacties