BBQ my style

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben niet het BBQ type als het gaat over massa's stukken verkoold vlees, dat eerst een uur in de warmte lag te wachten. Dat trekt me absoluut niet aan. Er hoeft voor mij zelfs geen vlees op de BBQ. Wat dacht je van dit bordje vol lekkernijen, klaargemaakt onder de grill van mijn Stoves?

Wat hebben we nodig:
  • 1 bakje aardbeien, ontkroond en in 4 gesneden
  • 2 eetlepels fijne griessuiker
  • 1 pompelmoes, gehalveerd en ontpit
  • 1 aubergine, horizontaal doorgesneden
  • 2 puntpaprika's
  • olie
  • oregano
  • 1 wilde perzik, horizontaal doorgesneden
  • 1/2 halloumi, in plakjes gesneden
  • verse munt, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill op hoge warmte.
  • Spoel de aardbeien kort. Doe ze in een kom met 1 lepel suiker en zet ze met deksel in de koelkast.
  • Zet de pompelmoeshelften op een bakplaat.
  • Leg de aubergine met het vel naar boven op de bakplaat.
  • Leg de puntpaprika's op de bakplaat.
  • Bestrijk de pompelmoeshelften, aubergine en paprika's lichtjes met olie.
  • Kruid met oregano.
  • Leg de perzikhelften op de bakplaat en bestrooi ze met de rest van de suiker.
  • Schuif de bakplaat onder de grill en laat alles mooi kleuren. De paprika's moeten zwart blakeren.
  • Draai het fruit (pompelmoes niet) en de groenten 1x om en olie opnieuw in.
  • Draai de aubergine om en snij het vruchtvlees kruiselings in met een scherp mesje. Druppel wat extra olie over het vruchtvlees en kruid met oregano.
  • Haal de paprika's van de bakplaat en trek het velletje eraf met een scherp mesje.
  • Snij de paprika's overlangs door en verwijder de pitjes. Vouw de paprika's open en vul ze met halloumi. Bestrijk opnieuw met wat olie.
  • Zet de paprika's weer onder de grill tot de kaas mooi gekleurd is en de aubergine gaar is.
  • Schik alles mooi op een groot bord, werk af met de gemarineerde aardbeien en geniet!
TIP:

Lekker als tapas bij het aperitief!

Reacties