Chia pudding met mango

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind chia pudding zalig als ontbijt. Je maakt het de avond voordien klaar en de pudding stijft op in de koelkast gedurende de nacht. 's Morgens voeg je er fruit aan toe en werk je het af met getoaste amandelschilfertjes of geroosterde pompoenpitten.

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr chia zaad
  • 240 ml kokosmelk
  • 1/2 eetlepel vloeibare honing
  • 1/2 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel pompoenpitten, geroosterd in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het chia zaad met de kokosmelk en de honing in een bokaal. Schroef het deksel erop en laat de bokaal een nachtje in de koelkast staan.
  • De chia zaadjes worden gelatineus en ze zullen de melk indikken tot pudding.
  • Werk af met de mangoblokjes en de pompoenpitten.
TIP:

Ook lekker met rood fruit.
Gebruik de kokosmelk die wordt gedronken als vervanger voor koemelk, niet de kokosroom voor in Indische curry's en wokgerechten.

Reacties