Gamba linguine

Foto Cathy Van de Moortele
De Italiaanse keuken werkt met eenvoudige ingrediënten. Geen resem producten die je niet vindt in de supermarkt. Ideale keuken voor wie weinig tijd heeft en toch smaakvol wil eten. Van zodra ik gamba's zie liggen in de rekken, moet ik ze hebben. Ik koop ze gekookt en bak ze nog even op. Bij deze linguine bijvoorbeeld, die extra smaak krijgt door de look, peterselie en citroen. Waar wacht jij nog op?

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr linguine per persoon
  • 1 blokje pastabouillon Knorr
  • boter
  • 6 gekookte gamba's per persoon
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 1/2 bosje peterselie, fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 oranje paprika, ontpit en in heel fijne reepjes gesneden
  • peper en zout
  • de zeste van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de linguine gaar in ruim, water dat je gekruid hebt met het bouillonblokje.
  • Laat wat boter smelten in een grote pan en bak de gamba's even op.
  • Meng de look met de peterselie, het sjalotje en de paprikareepjes en verdeel deze mengeling over de gamba's. 
  • Zet het vuur wat zachter zodat de peterselie niet verbrandt.
  • Giet de pasta af en hou wat kookvocht achter.
  • Meng de linguine met de gamba's en kruid met peper en zout.
  • Voeg wat kookvocht toe als het gerecht te droog is.
  • Werk af met citroenzeste.
TIP:

Ik gebruik graag geklaarde boter, omdat die tegen hogere temperaturen bestemd is.
Voorzie vingerdoekjes, want de gamba's worden aan tafel pas gepeld.

Reacties