Gamba linguine
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 75 gr linguine per persoon
- 1 blokje pastabouillon Knorr
- boter
- 6 gekookte gamba's per persoon
- 3 tenen look, gepeld en geperst
- 1/2 bosje peterselie, fijngesnipperd
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 oranje paprika, ontpit en in heel fijne reepjes gesneden
- peper en zout
- de zeste van 1/2 citroen
- Kook de linguine gaar in ruim, water dat je gekruid hebt met het bouillonblokje.
- Laat wat boter smelten in een grote pan en bak de gamba's even op.
- Meng de look met de peterselie, het sjalotje en de paprikareepjes en verdeel deze mengeling over de gamba's.
- Zet het vuur wat zachter zodat de peterselie niet verbrandt.
- Giet de pasta af en hou wat kookvocht achter.
- Meng de linguine met de gamba's en kruid met peper en zout.
- Voeg wat kookvocht toe als het gerecht te droog is.
- Werk af met citroenzeste.
Ik gebruik graag geklaarde boter, omdat die tegen hogere temperaturen bestemd is.
Voorzie vingerdoekjes, want de gamba's worden aan tafel pas gepeld.
Reacties