Amandelspritz

Foto Cathy Van de Moortele
Je bent gewaarschuwd: deze koekjes werken verslavend. Vandaar de grote hoeveelheid. Punt.

Wat hebben we nodig:
  • 340 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 135 gr fijne griessuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 450 gr patisseriebloem
  • 100 gr amandelpoeder
  • chocolade callets
Hoe gaan we te werk:
  • Vet 4 bakplaten in met boter en zet ze in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet enkele koekjesrekken klaar.
  • Mix de boter met de K-klopper in de Kenwood.
  • Voeg de suiker en het bakpoeder toe en klop op.
  • Schraap het deeg van de zijkanten en voeg het ei en de vanille toe. Klop opnieuw op.
  • Meng de bloem met het amandelpoeder.
  • Voeg de mengeling toe aan het deeg en meng kort.
  • Maak lange worsten van het deeg en vul het koekjespistool met deeg.
  • Spuit koekjes op de koude, ingevette bakplaten.
  • Versier de koekjes met chocolade callets als je dat wilt.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min en laat ze even afkoelen op de bakplaat.
  • Schep de koekjes over op de koekjesrekken en laat ze helemaal afkoelen.
TIP:

Je kan de koekjes ook versieren met geconfijt fruit.
Doop de helft van de koekjes in gesmolten chocolade en laat ze opstijven op wax papier.
Vervang het vanille extract door amandelextract.
Vervang het amandelpoeder door hazelnootpoeder.
Spuit de koekjes op de ingevette bakplaat en zet ze zo in de vriezer. Reken 10 min extra als je bevroren koekjes wilt bakken.

Reacties