Chow Mein Panda Express
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 50ml sojasaus
- 3 tenen look, gepeld en geperst
- 15 gr donkerbruine suiker
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 stuk(je) gember, geschild en geraspt
- snuifje witte peper
- 1 pakje Udon noodles (270 gr totaal)
- olie
- 1 ui, gepeld en in fijne reepjes gesneden
- 2 stelen groene selder, in fijne maantjes gesneden
- 1 Chinese kool, geschaafd
- 4 eieren
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Maak de saus: meng de sojasaus met de look, suiker, oestersaus, gember en peper.
- Kook de soba noodles volgens de instructies op het pakje en laat ze uitlekken.
- Verhit wat olie in een wok.
- Wok de ui met de selder tot ze zacht en lichtjes gekleurd zijn.
- Laat de kool even meegaren.
- Meng de noodles onder de groenten en werk af met de saus.
- Laat de Chow Mein nog even doorwarmen.
- Laat ondertussen een bodem olie warm worden in een antikleefpan.
- Breek de eieren één voor één in de pan. Laat de spiegeleitjes op medium warmte garen. Ze mogen niet kleuren aan de onderzijde.
- Dien de chow mein op in mooie kommetjes.
- Werk af met spiegeleitjes en pijpajuin.
Je kan je Chow Mein nog verrijken met hamsnippers, scampi, stukjes rundsvlees/kip/varkensvlees, reepjes omelet, roze garnaaltjes,..
Reacties