Chow Mein Panda Express

Foto Cathy Van de Moortele
Telkens we in Florida zijn, gaan we een hapje halen bij Panda Express, onze favoriete Aziatische take away. Hun Orange Chicken en Chow Mein zijn superlekker. Daar Florida niet meteen bij de deur ligt, moeten we ons behelpen met deze eigen versie. Op die manier heb je ook wat meer controle over wat er allemaal in gaat.

Wat hebben we nodig:
  • 50ml sojasaus
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 15 gr donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 stuk(je) gember, geschild en geraspt
  • snuifje witte peper
  • 1 pakje Udon noodles (270 gr totaal)
  • olie
  • 1 ui, gepeld en in fijne reepjes gesneden
  • 2 stelen groene selder, in fijne maantjes gesneden
  • 1 Chinese kool, geschaafd
  • 4 eieren
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de saus: meng de sojasaus met de look, suiker, oestersaus, gember en peper.
  • Kook de soba noodles volgens de instructies op het pakje en laat ze uitlekken.
  • Verhit wat olie in een wok.
  • Wok de ui met de selder tot ze zacht en lichtjes gekleurd zijn.
  • Laat de kool even meegaren.
  • Meng de noodles onder de groenten en werk af met de saus.
  • Laat de Chow Mein nog even doorwarmen.
  • Laat ondertussen een bodem olie warm worden in een antikleefpan.
  • Breek de eieren één voor één in de pan. Laat de spiegeleitjes op medium warmte garen. Ze mogen niet kleuren aan de onderzijde. 
  • Dien de chow mein op in mooie kommetjes.
  • Werk af met spiegeleitjes en pijpajuin.
TIP:

Je kan je Chow Mein nog verrijken met hamsnippers, scampi, stukjes rundsvlees/kip/varkensvlees, reepjes omelet, roze garnaaltjes,..

Reacties