Steak fajita

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog enkele tortilla's liggen en ook een steak. In de koelkast liggen altijd een mix aan paprika's in alle kleuren en uien, tja, die moet je sowieso in huis hebben. Snel klaar en nog lekker ook. Wat wil je nog meer?

Wat hebben we nodig:
  • 1 steak, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel Fajita kruiden
  • olie
  • jouw keuze van rode/gele/groene/oranje paprika, in reepjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tortilla's
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • zure room
  • salsa
Hoe gaan we te werk:
  • Bestrooi het vlees met de helft van de Fajita kruiden en zet het 30 min in de koelkast.
  • Verhit wat olie in de pan.
  • Bak de paprikareepjes aan met de uienringen. Kruid met de rest van de Fajita kruiden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Kruid met citroensap.
  • Haal de groenten uit de pan en voeg wat olie toe aan de pan.
  • Bak de reepjes vlees kort aan.
  • Meng het vlees met de groentjes.
  • Verwarm de tortilla's tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolf. Reken daar 30 sec voor.
  • Vul de tortilla's met het vlees en de groentjes.
  • Werk af met avocado, zure room en salsa.
TIP:

Je kan ook kippenreepjes gebruiken.
De Fajita kruidenmix vind je in de supermarkt bij de Mexicaanse producten.

Reacties