Steak fajita
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 steak, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel Fajita kruiden
- olie
- jouw keuze van rode/gele/groene/oranje paprika, in reepjes gesneden
- 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel citroensap
- 2 tortilla's
- 1/2 avocado, in blokjes gesneden
- zure room
- salsa
- Bestrooi het vlees met de helft van de Fajita kruiden en zet het 30 min in de koelkast.
- Verhit wat olie in de pan.
- Bak de paprikareepjes aan met de uienringen. Kruid met de rest van de Fajita kruiden.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Kruid met citroensap.
- Haal de groenten uit de pan en voeg wat olie toe aan de pan.
- Bak de reepjes vlees kort aan.
- Meng het vlees met de groentjes.
- Verwarm de tortilla's tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolf. Reken daar 30 sec voor.
- Vul de tortilla's met het vlees en de groentjes.
- Werk af met avocado, zure room en salsa.
Je kan ook kippenreepjes gebruiken.
De Fajita kruidenmix vind je in de supermarkt bij de Mexicaanse producten.
Reacties