Ovenschotel uit Italië
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aardappelen, gekookt
- 1 ei
- 70 ml melk, warm
- 70 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 70 gr boter
- peper en zout
- 1 bosje verse peterselie, fijngesnipperd
- 500 gr gemengd gehakt
- paneermeel
- 1/2 mozzarella cucina, in plakken gesneden
- enkele vlokjes boter
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Duw de nog warme aardappelen door een pureeknijper.
- Meng de aardappelpuree met het ei, de melk, kaas, boter en kruid met peper en zout.
- Roer de peterselie door de puree.
- Schep de helft van de puree in de ovenschaal.
- Bak het gehakt rul in een antikleefpan.
- Kruid met peper en zout.
- Schep het gehakt op de puree en beleg met plakjes mozzarella.
- Breng de rest van de puree over in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
- Spuit roosjes puree op het gehakt.
- Bestrooi de puree met paneermeel en enkele vlokjes boter.
- Zet de ovenschotel 20 min in de oven en daarna nog even onder de grill.
Serveer met een groene salade.
Heeft je oven een combifunctie grill/hete lucht? Gebruik die dan.
Reacties