Ovenschotel uit Italië

Foto Cathy Van de Moortele
Ovenschotel met gehakt, worteltjes en erwtjes en aardappelpuree komt hier al meer dan 20 jaar op tafel. Deze Italiaanse versie had ik nog niet eerder gegeten. Ik ben fan!

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aardappelen, gekookt 
  • 1 ei
  • 70 ml melk, warm
  • 70 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 70 gr boter
  • peper en zout
  • 1 bosje verse peterselie, fijngesnipperd
  • 500 gr gemengd gehakt
  • paneermeel
  • 1/2 mozzarella cucina, in plakken gesneden
  • enkele vlokjes boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Duw de nog warme aardappelen door een pureeknijper.
  • Meng de aardappelpuree met het ei, de melk, kaas, boter en kruid met peper en zout.
  • Roer de peterselie door de puree.
  • Schep de helft van de puree in de ovenschaal.
  • Bak het gehakt rul in een antikleefpan.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep het gehakt op de puree en beleg met plakjes mozzarella.
  • Breng de rest van de puree over in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  • Spuit roosjes puree op het gehakt.
  • Bestrooi de puree met paneermeel en enkele vlokjes boter.
  • Zet de ovenschotel 20 min in de oven en daarna nog even onder de grill.
TIP:

Serveer met een groene salade.
Heeft je oven een combifunctie grill/hete lucht? Gebruik die dan.

Reacties