Courgettenoodles met langoustines en coquilles

Foto Cathy Van de Moortele
Eerlijk waar, het duurt niet langer dan 5 min om dit bord op tafel te zetten. Ik stopte aan het viskraam, kocht 6 gekookte langoustines en 4 verse coquilles. Thuis had ik al 2 courgettes klaar liggen. Aan tafel!

Wat hebben we nodig:
  • 2 courgettes, gewassen en uiteinden verwijderd
  • kokosolie
  • 6 gekookte langoustines, ongepeld
  • 4 verse coquilles
  • peper en zout
  • 1 mini oranje paprika, in fijne ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels groene pesto
Hoe gaan we te werk:
  • Draai de courgettes door de spiraalsnijder, zodat je noodles bekomt (kies zelf welke dikte jij wilt).
  • Laat wat kokosolie smelten in een pan.
  • Bak de langoustines nog even op, zodat ze warm worden.
  • Kruid de coquilles met peper en zout en bak ze mee met de langoustines.
  • In een tweede pan verhit je ook wat kokosolie en laat je de courgettenoodles kort garen. Schud de pan een paar keer op en je bent klaar.
  • Strooi de paprikaringetjes over de courgettes en laat de pesto wegsmelten.
  • Schep de noodles in een kom en werk af met langoustines en coquilles.
TIP:

Je kan ook gamba's of scampi nemen in dit recept ter vervanging van de langoustines.

Reacties