Spiegeleitjes met spek en groentjes

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel lekker en uitgebreid ontbijt! Voor wie graag een warm ontbijt eet en er niet tegenop ziet om 's morgens al achter het fornuis te staan. Ik draai er alleszins mijn hand niet voor om. Hoe kan het ook anders? Het smaakt heerlijk!

Wat hebben we nodig:
  • 4 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd, versnipperd
  • 2 kakelverse eitjes
  • peper en zout
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1 snoepkomkommer, in plakjes gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een antikleefpan op medium warmte.
  • Bak het spek tot het zijn vet vrijgeeft.
  • Breek de eitjes één voor één in de pan.
  • Zet een deksel op de pan, zodat het eiwit stolt en de dooiers mooi lopend blijven.
  • Zet de pan van het vuur, haal het deksel eraf en werk af met peper en zout en verse bieslook.
  • Garneer de eitjes met tomaat en komkommer, die je ook afkruidt met peper en zout.
TIP:

Met dit ontbijt heb je geen honger tot de middag. 

Reacties