Caramelsaus

Foto Cathy Van de Moortele
Vergeet de flesjes caramelsaus uit de supermarkt. Eens je deze saus zelf gemaakt hebt, zal je geen sausjes meer kopen. Giet de caramelsaus over in een mooi flesje (Dille & Kamille) en geniet..

Wat hebben we nodig:
  • 165 gr donkerbruine suiker
  • 100 ml room
  • 60 gr boerenboter
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de suiker met de room, boter en het zout in een steelpan.
  • Blijf goed kloppen met een garde, zodat de suiker niet aanbrandt. Hou de caramel op medium warmte tot hij mooi ingedikt is.
  • Voeg de vanille toe en laat nog even verder pruttelen tot de saus voldoende ingedikt is.
  • Laat de caramel een beetje afkoelen en giet hem dan in een mooi flesje of bokaal.
  • Bewaar de caramel in de koelkast.
TIP:

Lekker met panna cotta of roomijs.

Reacties