Spercieboontjes met kaas

Foto Cathy Van de Moortele
Ik zou er zelf nooit opgekomen zijn, maar boontjes met kaas is echt een goeie combo. Gebruik twee soorten kaas om een maximum aan smaak te creëren.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr verse sperciebonen, schoongemaakt
  • 1 bouillonblokje
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, gemalen
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • 1/3 puntpaprika, in flinterdunne ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Kook de boontjes gaar in water met het bouillonblokje.
  • Laat de vetstof warm worden en fruit de sjalot glazig. Kruid met peper en zout.
  • Giet de boontjes af en stoof ze nog even op in de boter met de sjalot.
  • Breng de boontjes over in een ovenschaal.
  • Strooi de Parmezaanse kaas en de mozzarella over de boontjes.
  • Verdeel de flinterdunne ringetjes paprika over de kaas.
  • Zet de ovenschotel 10 min in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is. Hij hoeft niet te kleuren.
TIP:

Je kan ook een lepel mosterd toevoegen aan de boontjes terwijl je ze stooft. Maakt het geheel wat pittiger.
Vervang de puntpaprika door een klein Spaans (ontpit) pepertje als het spicy mag zijn.

Reacties