Courgette noodles met bolognaise saus

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is één van mijn favoriete koolhydraatarme recepten. Als grote fan van verse pasta, mis ik nu en dan toch wel die lange slierten met verse bolognaise saus. Ik eet wel eens een kommetje bolognaise zonder pasta, maar deze vervanger is mooi meegenomen zodat je de noodles op je vork kan draaien.

Wat hebben we nodig:
  • 1 courgette
  • vetstof
  • peper en zout
  • bolognaise saus, opgewarmd
  • Emmenthaler, geraspt
  • tabasco
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik een spiraalsnijder Spirelli (bv van Gefu) om je courgette om te toveren in noodles. 
  • Bak de noodles even op in een klein beetje vetstof, zodat ze warm worden. Ze mogen wel knapperig blijven en hoeven niet helemaal te garen. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de noodles met bolognaise saus en geraspte kaas. 
  • Vergeet niet bij te kruiden met tabasco.
TIP:

Reken 1 courgette per persoon.
Je kan de noodles ook even stomen in de microgolf.

Reacties