Amandelcake

Foto Cathy Van de Moortele
Voor wie graag bakt en een dessertje lust, maar toch moeite heeft om koolhydraten te verwerken: amandelcake. Amandelpoeder kan je zo kopen in de betere supermarkt (of in de natuurwinkel), maar je kan ook zelf blanke amandelen fijn malen in een oude koffiemolen. Voor het gemak en de beste prijs, bestel ik meteen een grote lading bij Pit&Pit, een webshop die heel snel levert en waar ik zeer tevreden van ben.

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr amandelpoeder
  • 30 gr proteïnepoeder, vanillesmaak
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 100 ml slagroom
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een mini bakvorm met bakpapier en laat de randen overhangen.
  • Meng het amandelpoeder met het proteïnepoeder en het bakpoeder.
  • Mix de eieren met de boter en de slagroom.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed.
  • Stort het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake 25 min of tot hij gaar is.
TIP:

Laat de amandelcake 10 min afkoelen in de vorm. Ontvorm hem en laat hem helemaal afkoelen op een taartrooster.
Wil je graag een grotere cake? Verdubbel dan het recept.
Zelf gebruik ik een multiflex silicone vorm van Tupperware. Gewoon de vorm omspoelen met koud water, laten uitdruppen en je hoeft niet in te vetten. Na het bakken, keer je de vorm gewoon om en de cake valt eruit.

Reacties