Pompelmoes avocado salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rode of roze pompelmoes
- 1 rijpe avocado, gepeld, ontpit en in plakjes gesneden
- 1 tomaat, in 4 gesneden en ontpit
- 1 snoepkomkommer, in dikke plakjes gesneden
- 1 grote eetlepel neutrale olie
- 1 koffielepel citroensap
- enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
- peper en zout
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- Neem een scherp aardappelmesje en snij de boven- en onderkant van de pompelmoes weg.
- Snij de pel van boven naar beneden dik weg, zodat het bittere witte gedeelte helemaal weg is. Ga zo rond met de pompelmoes tot de schil helemaal verwijderd is.
- Neem de pompelmoes in je hand en snij met je mesje tussen de vliesjes om de partjes er netjes uit te wippen. Zo heb je partjes zonder vliesjes.
- Doe de pompelmoespartjes in een kom. Pers de restanten van de pompelmoesmembranen uit boven de partjes, met je hand.
- Voeg de avocado toe en schep voorzichtig om, zodat je de plakjes niet kapot maakt.
- Snij elk partje tomaat in 3 gelijke repen. Voeg ze samen met de komkommer toe aan de rest van de salade.
- Meng de olie met het citroensap, de zoetstof en kruid met peper en zout.
- Doe de pijpajuintjes bij de dressing.
- Giet de dressing over de salade en schep om.
- Zet de salade koel en afgedekt weg.
Foto Cathy Van de Moortele |
Serveer deze salade bij vette vis bv gerookte makreel. Het vette van de vis gaat goed bij het zure en bittere van de salade.
Reacties