Gevulde varkenshaas Buenos Aires

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe klinkt dat? Gevulde varkenshaas Buenos Aires? Zuiders toch?
Een varkenshaasje op zich is al superlekker. Een varkenshaasje van Deeleenvarken nog beter. Wat moet dat dan zijn als het opgevuld wordt met nog meer lekkers en dan met een kruidenkorstje er zo maar bij? De Buenos Aires kruiden zijn pittig maar niet pikant. Ze maken je vlees lekker kruidig zonder echte heat. De vulling is romig, zoet en knapperig door de pijnboompitjes. Naar een tip van Justine, die ook houdt van lekker eten en de keuken van haar mama!

Wat hebben we nodig:
  • 1 varkenshaas, ontdaan van de vliesjes
  • Philadelphia roomkaas natuur
  • 1 - 2 eetlepel(s) pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • 8 halfgedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • Buenos Aires kruiden, Pit&Pit
  • boerenboter
  • scheutje olie
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik een zeer scherp mes om het varkenshaasje open te snijden tot een rechthoekige dunne lap vlees. 
  • Bestrijk het vlees met roomkaas. Laat de randjes vrij.
  • Strooi de pijnboompitjes over de kaas en beleg met de tomaatjes.
  • Rol het vlees strak op.
  • Rol de varkenshaas door de kruiden.
  • Pak het vlees in, in plastic folie en zorg dat het een mooi, strak rolletje wordt. Knoop de uiteinden van de folie goed dicht en laat het vlees opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verhit de boter met de olie in een ovenvaste pan.
  • Verwijder de folie.
  • Laat het vlees aan alle zijden mooi kleuren en zet de pan dan in de oven om af te garen. Reken daarvoor nog 10 - 15 min.
  • Haal de pan uit de oven, draai het vlees om en dek af met aluminium folie. Laat het vlees zo nog 10 min rusten, zodat alle sappen zich mooi kunnen verspreiden.
  • Snij het vlees in dikke plakken met een elektrisch mes.
TIP:

Maak een saus van de braadrestjes in de pan door er wat bouillon en room aan toe te voegen.
Het oorspronkelijk recept maakt gebruik van feta kaas ipv roomkaas. Ik ben zelf geen fan van feta, maar deze Griekse smaken zullen het uitstekend doen met de Buenos Aires kruidenkorst.
Je kan het vlees ook opbinden ipv in plastic folie te rollen en te laten opstijven.


Reacties