Bonbons van geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Naar een ideetje uit de Voedselzandloper: bonbons van geitenkaas.

Wat hebben we nodig:
  • 1 potje Chavroux geitenkaas natuur
  • gemengde verse kruiden, fijngehakt (ik heb gekozen voor basilicum, peterselie en bieslook)
  • pistache nootjes, gepeld en fijngehakt
  • amandelschilfers
Hoe gaan we te werk:
  • Giet het vocht van de geitenkaas weg.
  • Zet drie schaaltjes klaar met in respectievelijk elk schaaltje: groene kruiden, nootjes, amandelschilfers.
  • Laat een hoopje geitenkaas in de groene kruiden vallen en rol er een bonbon van. 
  • Doe hetzelfde met de pistache nootjes en de amandelschilfers. Was je handen tussendoor, zodat je bonbons zuiver blijven.
  • Laat de bonbons even opstijven in de koelkast en rijg ze dan op saté prikkers.
  • Lekker bij het aperitief of in een slaatje.
TIP:

Probeer eens gehakte, gedroogde veenbesjes of sesamzaadjes.
Hou je niet van geitenkaas? Vervang die dan door Philadelphia roomkaas natuur.

Reacties