Kaneelmuffin

Foto Cathy Van de Moortele
We gaan nog eens voor een makkelijke, smaakvolle en koolhydraatarme muffin die in enkele minuten al klaar is. Je wordt meteen fan!

Wat hebben we nodig:
  • 1 koffielepel kokosolie
  • 25 gr amandelpoeder
  • snuifje bakpoeder
  • snuif kaneel
  • 1 eetlepel erythritol
  • 1 eetlepel LSA
  • 1 ei
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kokosolie in een kopje dat microgolfbestendig is en smelt het in 30 sec.
  • Kantel het potje een beetje zodat de binnenkant een laagje vetstof krijgt.
  • Meng alle resterende ingrediënten en doe ze samen in het potje.
  • Zet je muffin gedurende 1 min op hoge kracht in de microgolf.
  • Prik met een satéstok in het midden van de muffin om te zien of hij gaar is. Zoniet, laat hem dan nog enkele seconden doorwarmen.
  • Laat de muffin 3 min afkoelen en serveer.
TIP:

Ook lekker als je wat gehakte noten door het beslag doet.
Je kan ook een eetlepel gemalen lijnzaad gebruiken als je geen LSA hebt. Maar ik raad je aan om toch eens LSA te maken. Het is goed voor je en goed voor je spijsvertering.
Lekker met een frosting van roomkaas, boter en suikervervanger.
Zorg dat het bakpoeder goed gemengd is met de andere droge ingrediënten. Als je niet goed mengt, kan je muffin heel zout smaken.

Reacties