Quesadilla van kip en spinazie
Het gebeurt bijna elke keer als we een pak Mexicaanse tortilla's openmaken, dat er altijd een paar
overblijven. Wat doe je daar dan mee? Eerst en vooral: goed inpakken in plastic folie, zodat ze niet uitdrogen en hard worden. Je bewaart ze in de koelkast (ze gaan echt nog meer dan een week mee) en dan maak je er quesadilla's van!
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 tortilla wrap
- een handvol verse spinazie
- restjes gekookte kip (of gebraden kip)
- een handvol geraspte kaas (Cheddar, Emmenthaler, Gruyère, ..)
- paprikapoeder
- zure room
- avocado boter
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm het grilltoestel.
- Leg de tortilla voor je op je werkvlak.
- Beleg de onderkant met spinazie, kip en kaas.
- Bestuif met een beetje paprikapoeder.
- Vouw de tortilla dicht en bak hem in het grilltoestel tot de kaas gesmolten is en de vulling warm is.
- Serveer met de zure room en avocado boter.
TIP:
Ook lekker met tomatensalsa of ananassalsa erbij.
Reacties