Panna Cotta

Foto Cathy Van de Moortele
Een van de makkelijkste desserts ooit, maar je moet het wel tijdig klaarmaken. Panna cotta moet toch wel zo'n 5 uurtjes kunnen opstijven, maar is zeker de moeite waard. De bereiding zelf neemt geen 10 min in beslag en het resultaat is... wel, je moet het gewoon maken.

Wat hebben we nodig:
  • 6 gr gelatine blaadjes
  • 500 ml room
  • 100 gr kristalsuiker
  • 50 gr vanillesuiker
  • 1 vanillestok, doorgesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Week de gelatine in een bakje met koud water. Zorg dat de gelatine volledig onder water ligt.
  • Doe de room in een steelpan, met de 2 soorten suiker.
  • Haal het merg uit de vanillestok en doe het merg met het stokje bij de room.
  • Laat de room even opkoken en zet hem dan van het vuur.
  • Knijp de gelatine uit en laat ze smelten in de room.
  • Giet de panna cotta in 6 vormpjes in laat ze opstijven in de koelkast.
  • Stort de vormpjes uit op bordjes en serveer.
TIP:

Serveer de panna cotta met vers gemaakte karamelsaus of met vers rood fruit.
Ik gebruik mijn Tupperware silicone muffinvormen om dit dessert in te laten opstijven. Dat maakt het nog eens zo makkelijk om het dessert te ontvormen.

Reacties