Monkey Munch

Foto Cathy Van de Moortele
Een gegeerde snack in de USA: monkey munch. Misschien dat onze Amerikaanse vrienden denken dat het gezonder is omdat ze deze snack helemaal zelf maken?
Het blijft een tussendoortje, een traktatie en dan is gezond niet zo heel belangrijk. Als het maar smaakt!

Wat hebben we nodig:
  • 360 gr ontbijtgranen die jij lekker vindt (ik heb Golden Grahams van Nestlé gekozen)
  • 145 gr BLOC chocolade, grof gehakt
  • 100 gr pindakaas
  • 50 gr boter
  • enkele druppels vanille extract
  • 150 gr bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de ontbijtgranen in een grote kom waar een deksel op past.
  • Doe de chocolade met de pindakaas en de boter in een microgolfbestendig kommetje en laat alles samen smelten op laag wattage.
  • Roer goed door en laat even afkoelen.
  • Voeg de vanille toe. 
  • Giet deze "saus" over de ontbijtgranen en schep goed om.
  • Voeg de bloemsuiker toe en zet het deksel op de kom. Schud goed, zodat alle stukjes een laagje bloemsuiker krijgen.
  • Laat de Monkey Munch afkoelen en drogen op een grote bakplaat.
  • Bewaar in een luchtdichte doos.
TIP:

Kies voor ontbijtgranen zoals Cheerios, Golden Grahams, Rice Krispies, ... zolang het maar geen chocolade ontbijtgranen zijn. Je mag zelfs de goedkopere versies kiezen, omdat je er toch nog allerlei lekkers aan toevoegt.

Reacties