Pizza dip

Foto Cathy Van de Moortele
Wat een super idee voor een leuk feestje met vrienden! Serveer de dip met repen vers gebakken pide brood of met krokant stokbrood.

Wat hebben we nodig:
  • 240 ml melk
  • 340 gr Philadelphia natuur
  • 120 gr mozzarella, geraspt
  • 100 gr Grana Padano kaas, geraspt
  • 1/2 recept marinarasaus
  • extra mozzarella, geraspt
  • 60 gr salami, heel dun gesneden
  • verse basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de melk in een steelpan en verwarm ze zachtjes.
  • Klop de Philadelphia door de melk.
  • Laat de twee soorten kaas smelten in de melk tot een dikke, gebonden kaassaus.
  • Giet de kaassaus in een platte ovenschaal.
  • Lepel de marinara op de kaassaus en strijk glad met de achterkant van je lepel.
  • Strooi extra mozzarella op de tomatensaus en schik de plakjes salami mooi in cirkels op de saus.
  • Schuif de vorm 10 min in de oven of tot de saus begint te borrelen.
  • Strooi de basilicum over de pizza dip.
  • Serveer meteen!
TIP:

Geen zin om zelf marinarasaus te maken? Gebruik dan een bokaal pizzasaus.
Maak je dip wat pittiger door chili vlokjes aan je marinarasaus toe te voegen.
Voor wie het graag koolhydraatarm houdt: schep de dip met stengels selder of repen wortel.

Reacties