Linzensalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr blonde linzen, gespoeld
- 750 ml water
- 1/2 puntpaprika, in fijne brunoise gesneden
- 1 snoepkomkommer, in fijne brunoise gesneden
- 1 tomaat, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1/2 avocado, gepeld en ontpit, in grove brunoise gesneden
- scheutje citroensap
- 75 gr mini mozzarella balletjes, uitgelekt
- snuifje kaneel
- snuifje koriander
- snuifje komijn
- verse thijm, fijngesnipperd
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- 1 teentje look, gepeld en geraspt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de linzen gaar in het water op een medium vuur.
- Meng de warme linzen met de paprika, komkommer, tomaat, pijpajuin, avocado, citroen, mozzarella.
- Meng alle kruiden met de look. Strooi de kruiden over de salade en meng goed.
Ook lekker met falafel ipv mozzarella erbij!
Normaal gezien zal je geen water over hebben na het koken van de linzen. Is dat wel zo, giet het dan af. Spoel de linzen nogmaals na het koken.
Geen tijd om zelf linzen te koken? Neem dan linzen uit blik. Spoel ze heel goed en laat ze uitlekken.
Reacties