Chile Rellenos my way

Foto Cathy Van de Moortele
Een overdaad aan paprika's in alle kleuren in mijn koelkast. Wat doe je er mee? Chile Rellenos maken natuurlijk! Heel makkelijk en zeer smaakvol. Fiesta Mexicana! Serveer de Chili Rellenos met zure room, plakjes avocado en salsa.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 3 halve paprika's tricolore
  • verse oregano, gesnipperd
  • peper en zout
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
  • 100 gr Cheddar, geraspt
  • zacht paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Vet de bakplaten van de grill lichtjes in met olie en verwarm de grill voor.
  • Verwijder de stelen van de paprika's. Halveer de paprika's en ontpit ze.
  • Leg de helften op de grill en sluit hem. 
  • Keer de paprika's regelmatig om.
  • Haal de paprika's uit de grill als ze zacht zijn.
  • Kruid met oregano, peper en zout.
  • Verdeel de kaas over de paprikahelften en vouw ze dicht.
  • Leg de gesloten paprika's weer op de grill en laat ze verder bakken tot de kaas gesmolten is.
  • Bestuif de paprika's met paprikapoeder en dien warm of koud op.
TIP:

Geen zin om paprika's te roosteren? Gebruik dan 2 bokalen geroosterde paprika's.
Ik gebruik hiervoor mijn grill Tefal XL Health Grill GC6000. 

Reacties