Bloemkool roerbak

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een snelle, crunchy lunch, voor wie tussen de middag niet zo heel veel tijd heeft om in de keuken te staan. Een simpel wokgerecht, met genoeg smaak om de middag door te komen.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1/4 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 teen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • het sap van 1/2 limoen
  • enkele druppels sriracha saus
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in de wok.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze tot ze wat kleur krijgen.
  • Voeg de look toe, samen met 3/4 van de pijpajuintjes en warm door.
  • Kruid met sojasaus en limoensap.
  • Maak het geheel wat pittiger met de sriracha, net zoveel als jij lekker vindt.
  • Werk af met de rest van de pijpajuintjes.
  • Giet je bloemkool roerbak in een mooi kommetje en val aan!
TIP:

Je kan ook sambal oelek gebruiken als je geen sriracha hebt.
Wil je de bloemkool zachter? Voeg dan een scheutje water toe aan de wok.

Reacties