Italiaanse antipasti

Foto Cathy Van de Moortele
Elk traditioneel Italiaans restaurant heeft wel zijn eigen versie van antipasti - aperitiefhapjes op zijn kaart staan. Echte Italiaanse specialiteiten zoals lekkere olijven, mortadella, mozzarella, een heerlijke Italiaanse gedroogde prosciutto met verse vijgen.. Waarom enkel antipasti eten bij het aperitief? Ik zie ze eerder als een lichte lunch..

Wat hebben we nodig:
  • enkele soorten Italiaanse vleeswaren, bv prosciutto, bresaola, mortadella, salami di genova,...
  • lekkere olijven met look
  • groene asperges omwikkeld met serrano ham of bresaola en daarna gegrild
  • gegrilde paprika's, al dan niet gevuld met kaas
  • knapperig brood met (kruiden)boter
  • radijsjes
  • mozzarella
  • artisjokbodems
  • Parmezaanse kaas
  • verse vijgen
  • ...
Hoe gaan we te werk:
  • Schik alle lekkernijen op een grote plank.
  • Voorzie kleine vorkjes, tandenstokers, servietten,...
TIP:

Ideaal om samen met vrienden te genieten op een zonnig terras.

Reacties