Verse zalmtartaar

Foto Cathy Van de Moortele
Doe mij maar een stukje verse zalm: sashimi, tartaar, in Vietnamese lenterolletjes: ik lust het allemaal. Zorg dat je zalm heel vers is en verwerk hem ijskoud. Het citroensap zal de zalm licht garen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zalmfilet, zonder vel
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • scheutje getoaste sesamolie
  • enkele druppels srirachasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de zalm heel fijn. 
  • Besprenkel de zalm met het citroensap.
  • Meng de zalm met de gember en de pijpajuintjes.
  • Kruid af met peper, zout, sesamolie en srirachasaus.
  • Serveer meteen op een kruidenslaatje.
TIP:

Ik gebruik mijn Tupperware Hakmolen voor het maken van deze tartaar. Met het mes kan ik mijn tartaar niet zo fijn snijden en heb dat toch liever dan stukjes zalm in de tartaar.

Reacties