Gepaneerde kippenhaasjes

Foto Cathy Van de Moortele
Gepaneerde gerechten hebben de neiging meer vet op te slorpen. Of je moet de bereiding in de oven klaarmaken. Dat is dan ook wat we vandaag gaan doen. Je kan kippenhaasjes kopen of je kan - zoals ik doe telkens als ik kipfilets koop - zelf de haasjes van de kipfilets afsnijden en invriezen tot je er voldoende hebt voor dit recept.
Het paneermeel blijft in de kast en ook geen panko deze keer, maar LSA en Parmezaanse kaas om de kip een kruidig en krokant korstje te geven. Wat kan iemand daar op tegen hebben?

Wat hebben we nodig:
  • 8 kippenhaasjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 250 gr LSA
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de kippenhaasjes in een Tupperware pot.
  • Overgiet met het ei en de lookschilfers. Laat de kip minstens een uur marineren.
  • Verwarm de grill van de oven en zet je ovenrooster op de bovenste richel.
  • Meng de LSA met de kaas in een zakje.
  • Laat de kip uitdruppen en doe de kip (per stuk) in het zakje met de LSA. Houd het zakje dicht en schud goed, zodat de kip aan alle kanten gepaneerd is.
  • Leg de gepaneerde kip op een ovenschaal die onder de grill mag (!) en paneer de rest van de kip.
  • Grill de kippenhaasjes 5 min, draai ze om en grill ze nog 5 min.
TIP:

Serveer deze kippenhaasje met een slaatje en geniet van de krokante en gezonde korst.
Elke kipfilet heeft een kippenhaasje. Het lijkt wel een mini kipfilet die vastzit aan de grote kipfilet. Deze haasjes worden ook apart verkocht, maar zijn wel duurder dan kipfilet.
Serveer deze kippenhaasjes bij de salade van parelcouscous.

Reacties