Gepaneerde kippenhaasjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Het paneermeel blijft in de kast en ook geen panko deze keer, maar LSA en Parmezaanse kaas om de kip een kruidig en krokant korstje te geven. Wat kan iemand daar op tegen hebben?
Wat hebben we nodig:
- 8 kippenhaasjes
- 1 ei, losgeklopt
- 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 250 gr LSA
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- Leg de kippenhaasjes in een Tupperware pot.
- Overgiet met het ei en de lookschilfers. Laat de kip minstens een uur marineren.
- Verwarm de grill van de oven en zet je ovenrooster op de bovenste richel.
- Meng de LSA met de kaas in een zakje.
- Laat de kip uitdruppen en doe de kip (per stuk) in het zakje met de LSA. Houd het zakje dicht en schud goed, zodat de kip aan alle kanten gepaneerd is.
- Leg de gepaneerde kip op een ovenschaal die onder de grill mag (!) en paneer de rest van de kip.
- Grill de kippenhaasjes 5 min, draai ze om en grill ze nog 5 min.
Serveer deze kippenhaasje met een slaatje en geniet van de krokante en gezonde korst.
Elke kipfilet heeft een kippenhaasje. Het lijkt wel een mini kipfilet die vastzit aan de grote kipfilet. Deze haasjes worden ook apart verkocht, maar zijn wel duurder dan kipfilet.
Serveer deze kippenhaasjes bij de salade van parelcouscous.
Reacties